Ny hundbädd till älsklingen

Min lilla (stora) älskling, labben Malte, behöver verkligen en ny säng. Den gamla har helt tappat formen och pälsen inuti känns hård och rivig. Nu har jag läst tester av hundbäddar och sökt genom en massa webbshoppar för hundsaker och då i synnerhet de som kan erbjuda en hundbädd.

Viktigast är det ju att bädden är skön för hunden och att han verkligen gillar sin hundbädd. Men jag har ytterligare krav på att hundbädden ska matcha övriga möbler och prylar i vardagsrummet. Mörka möbler och vita väggar, men gardiner och kuddar i petrol/turkos. Har nog bestämt mig för en hundbädd med löst överdrag. Då kan jag dels ha ett neutralt i grått och ett färgglatt som matchar gardiner och kuddar. Dessutom är det skönt att kunna tvätta överdraget emellanåt. Visst finns det hela bäddar som går att tvätta i maskinen, men dels tycker jag sen tidigare att de lätt tappar formen och så tar det lång tid för dem att torka.

Jag hoppas nu verkligen att Malte blir lycklig över sin nya hundbädd så att han väljer den istället för soffan. När vi är hemma funkar det såklart att hålla honom borta från soffan, men tyvärr är Malte en ögontjänare av stora mått, så när vi inte är där kan han ibland välja soffan istället. Tyvärr kan en svart labrador inte helt dölja var den har varit. Även om soffan är grå, så syns det tydligt svarta hårstrån när Malte legat där. Därför är det jätteviktigt att han verkligen gillas sin nya säng. Att ha en stor labbe i soffan funkar inte när hela familjen ska kolla på TV.

Nej, nu är det dags för långpromenad i skogen med Malte. Efter det blir det nog en middagslur för både mig och hunden. Än så länge får han hålla till godo med sin gamla slitna säng, men snart kan han ligga och tryna i en sprillans ny hundbädd.