Pärlor, pärlhalsband och andra pärlsmycken – i tid och otid

Vilken underbart intressant dag det varit idag. Från morgon till kväll har det varit full rulle på kontoret med akuta arbetsuppgifter som måste bli klara innan den beryktade deadlinen infaller då poståkeriet kommer för att hämta alla packade varor. Inget får bli fel heller. Hela dagen har jag packat pärlor och smyckesdelar i alla dess former och slag. Det har varit allt ifrån bokstavspärlor, motivpärlor, uttryckspärlor och glaspärlor till budskapsringar, berlocker, paracord och andra smyckesdelar.

Trots att det blivit hundratals paket så syns det inte nämnvärt i pärlhyllorna. På vägen hem så satt jag och tänkte på hur skön soffan skulle bli med det varma kaffet i ena handen och tidningen i den andra, utan att behöva skänka en endaste tanke på varken pärlor, smycken eller andra accessoarer.

Döm av min förvåning när jag öppnade entrédörren hem och äntrade vardagsrummet. Där låg barnen på alla fyra och gjorde armband och halsband i alla dess former och färger. -Titta vad jag gjort till dig pappa, sa den ena och titta vad mamma kommer bli glad för denna sa den andra. -Pappa. Vad ska du göra till mamma skrek den tredje?

Jag vet inte sa jag men något fint pärlhalsband får det väl bli fick jag fram. Kaffet och tidningen fick helt enkelt vänta. Jag ville ju varken göra mina barn eller fru besvikna. Det är ju ändå inte deras fel att jag har det yrke som jag har.