Reservdelar till släp och husvagn

Att sälja reservdelar till släp och husvagn under coronatiden har varit en mycket bra affär. Det är inte alla företag som har drabbats hårt av pandemin som pågått nu i snart två år i hela världen. Tänk vad många företag det är som tvingats till konkurs då dom inte har kunnat sälja något under pandemin. Många hotell och restauranger har tvingats stänga igen, och det är få som har lyckats återhämta sig efter att restriktionerna har hävts och kunnat öppna upp igen. Leveranser har blivit stående i containrar på grund av att framkomligheten mellan länderna har varit begränsad och detta har gjort att priserna på vissa varor har skjutit i höjden.

Köp av släp och husvagn har ökat

Men, det är som sagt inte alla som har farit illa av krisen utan många företag har också skott sig på andras undergång eller på efterfrågan av vissa produkter. Mataffärerna har gjort otroliga vinster och  fler jobb har skapats för att packa varorna och leverera ut dom till kunderna som inte vågat handla i butikerna. Många fortsätter efter corona att beställa sin mat online och sedan hämta den packat och klart. Vissa delar inom fordonsbranschen har ökat enormt, som till exempel försäljningen av husbilar och husvagnar. Även köp av släp har ökat då många renoverar hemma.

Efterfrågan på reservdelar till husvagn

Då försäljningen av husvagnar och husbilar har ökat med nästan 30% så har även efterfrågan på reservdelar till dessa ökat parallellt. Vilket har varit väldigt bra för vår bransch. Jag själv har sålt reservdelar till både släp, husvagnar och husbilar under många år och har aldrig märkt av en sådan uppgång i försäljningen som under corona. Tyvärr har det varit svårt att få tag på vissa reservdelar på grund av svårigheter med transporterna, annars hade jag kunnat sälja dubbelt så mycket.