Klappstolar & andra stolar

Har du någon gång funderat över varför nutidens stolar ser ut som dom gör och när kom egentligen den första stolen? Idag finns det mängder av olika typer av stolar och en väldigt populär och användbar typ av stolar är så kallade klappstolar. Dessa omtyckta och lättsålda klappstolar är kända för att vara både praktiska, prisvärda och relativt sköna att sitta på. Men den absolut bästa egenskapen för en klappstol är ändå att den går att ”klappa ihop”, det vill säga, fälla ihop för att spara plats. Inte undra på att många företag och föreningar använder klappstolar för att ta fram när det behövs och sedan lätt ställa undan dom igen.

Klappstol i trångt hem

Många som bor trångt i små lägenheter har stor användning av klappstolen då den tar minimalt med plats i till exempel en garderob eller ett förråd men kan lika enkelt plockas fram när man får besök och behöver några extra sittplatser. I förhållande till sin egen vikt så är klappstolarna väldigt viktbärande på grund av sin konstruktion. Detta är så klart också en fördel då du slipper att släpa runt tunga möblemang för att alla ska kunna få en sittplats. En annan fördel med klappstolarna är att om du nu skulle ha svårt att förvara stolarna trots att de tar lite plats, så går det lätt att hänga upp dom på väggen.

Klappstol

En klappstol i varje hem?

Troligtvis finns det eller har funnits någon gång, minst en klappstol i varje hem. Så populära verkar dom vara. Och det är väl kanske inte så konstigt om man tänker på hur många typer av olika stolar som är prisvärda (billiga), ihopfällbara, viktbärande, upphängbara och skrymmande. Ungefär fem till sex klappstolar tar lika mycket plats i ett förråd som en vanlig köksstol av inte särskilt stor konstruktion. Länge leve klappstolen!