Leksaker ger glädje till barn

Leksaker har funnits i alla tider under olika former. I det antika Grekland och Rom lekte barn med dockor. När de blev äldre och var för gamla för sina leksaker offrades dessa till de grekiska gudarna.

Idag leker barn fortfarande med dockor, men skillnaden är nog rätt stor från dåtidens Grekland. Nu finns väl i princip ingen begränsning på olika modeller av dockor och tillbehör du kan skaffa.

Barbie är väl en av de mest kända namnen som klingar i bakhuvudet när man hör ordet docka. Barbie introducerades i slutet av 50-talet och var en docka utformad som en ung kvinna. Idag är dessa dockor dyra samlarprojekt.

Det är väl mindre vanligt att killar leker med dockor, istället brukar det vara populärare med LEGO, bilar och andra leksaker som har mer action. LEGO hör till de mer populära leksakerna som hängt kvar från 70-talet. LEGO finns inte bara som leksaker, du kan även se filmer på bio med olika karaktärer från deras sortiment.

Jag har besökt LEGO-land när jag var liten och det var kul. Men det slår inte Disneyland. Skillnaden är milsvid och inte så konstigt om man tänker på storleken av bolaget Disney och vilka varumärken de har i sitt sortiment.

Disney har en hel värld av kända sagofigurer i sin garderob såsom Musse, Kalle Anka, Askungen, Nalle Puh, Simba, Aladdin, Snövit, Blixten McQueen m.m..

Disney har även relativt nyligen tagit över Marvels arsenal av superhjältar. För att hänga med in i framtiden har Disney nu lanserat sin egen streamingtjänst, som håller på att rulla ut över hela världen. Som bolag är detta ett måste för att hänga med i konkurrensen man upplever från bolag som Netflix, Amazon och andra bolag som vill ha uppmärksamheten från dig och dina barn.