Säkra hus och datorer

Hur ser det ut på bostadsmarknaden? Ökar fortfarande priserna lika mycket runt om i Sveriges storstäder? Att köpa bostad har blivit svårare eller kanske snarare dyrare för varje år som går. Ibland tror man att priserna ska börja falla, men kort därefter stiger de igen.

Om det beror på ökad kriminalitet vågar jag inte svara på, men ser statistik som talar för att yrket larminstallatör i Stockholm, Göteborg och Malmö är populärt. Antalet privatpersoner som skaffar hemlarm är idag på en mycket hög nivå och larmföretagen täljer guld när de säljer in larmen till de svenska hushållen.

Larmen kräver att en larminstallatör i Stockholm installerar larmutrustningen i hemmet. Nu behöver det såklart inte vara en installatör från orten Stockholm som löser monteringen, det var bara ett exempel eftersom jag bor i Stockholm.

När jag tänker på larm och inbrott förs mina tankar även mot internet och säkerheten i datorer. Har idag ett gratis virusprogram i min dator som fungerar okej. Säkerheten i datorn känns mer akut än att någon ska göra inbrott i min bostad. Kanske ska man överväga att köpa ett virusprogram till datorn? Jag är lite orolig ibland att någon hacker ska låsa datorn så man inte kommer in i den igen. Vore lite trist om detta skulle ske.

Min laptop är relativt ny, köpte den för 3 år sedan på nätet under en REA-kampanj. Datorn har bra processor och ett vasst grafikkort. Just det, ska tillägga att det är en laptop jag använder. Laptops är smidigare att bära med sig och kan enkelt användas med eller utan datormus.

Spelar inte datorspel i dagsläget även om tankarna dyker upp ibland. Har spanat en del på Googles nya satsning Stadia som verkar vara en smidig lösning när det blir aktuellt. Du köper spel direkt på nätet och spelar online om du önskar.