Kondomer från RFSU

Med kondomer från RFSU kan du känna dig helt säker och trygg när du har sex. RFSU kondomer var den första kondomtillverkaren som utvecklade metoder för att testa sina kondomer. I Skandinavien är RFSU kondomer de mest sålda kondomerna av alla. Du kan köpa RFSU kondomer i butiker, på nätet och via RFSU:s egna webbshop.

Kondomer används av var fjärde svensk för att skydda sig vid sex. Kondom och femidom är de enda preventivmedlen som förutom att skydda mot graviditet också skyddar mot könssjukdomar. Därför är det extra viktigt att använda kondom vid tillfälliga sexuella kontakter och i början av en relation när du inte vet om personen du ligger med är smittad av någon sexuell sjukdom.

Många kvinnor kan inte använda de traditionella kvinnliga preventivmedlen som p-piller, hormonspiral eller p-stavar och då är kondom ett bra alternativ.

Vad är RFSU

RFSU (Riksförbundet för Sexuell Upplysning) startades 1933 av Elise Ottesen-Jensen (Ottar). RFSU stred för rätten till abort och preventivmedel, sexualundervisning i skolorna och många andra sexualfrågor. För att få in pengar till verksamheten började RFSU sälja kondomer. Fortfarande säljer RFSU kondomer av hög kvalitet och varumärket är ett av de mest kända i Sverige.

Val av kondom

Vilken av RFSU kondomerna du väljer är en smaksak. Mest populär är RFSU Profil som är en anatomiskt utformad kondom och därmed har bra passform. En annan känd RFSU kondom är Näkken som är en knottrig kondom för bästa känsla. Men det finns många olika kondomer från RFSU. Extra stora, extra tunna och extra säkra.

Om du väljer en extra tunn kondom får du samma känsla som utan kondom, trots att den är väldigt säker. Alla kondomer tål väldigt mycket och är extremt töjbara. Det som kan få en kondom att gå sönder är att du råkar rispa den med nageln. Hanterar du kondomen rätt är den jättesäker både mot graviditet och mot könssjukdom.

Annat från RFSU

RFSU säljer inte enbart kondomer. Det finns många olika glidmedel, graviditetstester, geishakulor och kosttillskott för ökad lust i deras sortiment.